ECOM participa a la II Jornada de Bones Pràctiques dels Equips de Valoració de la Discapacitat i de la Dependència, organitzada per l’ICASS

El proper 24 de gener, ECOM participarà a la II Jornada de Bones Pràctiques dels Equips de Valoració de la Discapacitat i de la Dependència, que l’ICASS organitza a la Casa del Mar de Barcelona. Es tracta d’una jornada interna de treball, en què participaran al voltant de 200 professionals d’arreu de Catalunya, que formen part dels Equips de Valoració de la Discapacitat i de la Dependència a Catalunya, així com altres professionals del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya implicats en aquestes valoracions.
En el marc d’aquesta jornada, està prevista una taula rodona d’experiències de promoció de l’autonomia personal, a la qual s’ha convidat a participar a quatre entitats, entre elles ECOM, amb la voluntat que puguin fer una exposició dels projectes que lideren en relació a la promoció de l’autonomia personal. L’encarrega de fer l’exposició d’ECOM será Maria José Moya, la responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal d’ECOM, que entre altres qüestions, explicarà com funciona el Servei d’Assistència Personal que l’entitat presta des de 2007 a una cinquantena de persones amb discapacitat física, en col•laboració amb l’ICASS. La seva ponencia portarà el títol “L’assistència personal, una porta oberta cap a la vida independent”

PROGRAMA DE LA JORNADA
9.15 a 9.45 h. Recepció dels participants.

9.45 a 10.15 h. Presentació de la jornada.
Intervenen la Sra. Mònica Ribas, Subdirectora general d’atenció a les persones i de promoció de l’autonomia personal de l’ICASS i la Sra. Cecília Fàbregues, Cap del Servei de Valoracions de l’ICASS.

10.15 a 11.15 h. Conferència inaugural “Cuidar i cuidar-se en les professions socials”. A càrrec de la Dra. Carmina Puig i Cruells, Universitat Rovira i Virgili.

11.15 a 11.45 h. Pausa – cafè.

11.45 a 12.45 h. Taula rodona. Experiències de promoció de l’autonomia persona. Modera: Sr. Sergi Guiral, Cap de Servei de promoció de l’autonomia personal. Participen:

- “Intervenció qualitativa per a la diversitat” a càrrec de la Sra. Janeta Camps responsable del servei d’habitatges d’AMPANS.

- “Bellesa Activa. Activant la Bellesa de la Vellesa” a càrrec de la Sra. Susanna Roig, Directora de Gent Gran i Atenció a la dependència de Creu Roja a Catalunya.

- “L’assistència personal, una porta oberta cap a la vida independent” a càrrec de la Sra. Mª José Moya, coordinadora assistència personal ECOM.

- “Programa Acompanyament Comunitari i Atenció a la Llar de la persona amb trastorn mental sever. Aspectes bàsics a tenir en compte” a càrrec de la Sra. Cristina Paéz, directora tècnica de la Fundació Privada Funamment
II Jornada de bones pràctiques dels equips de valoració de la
12.45 a 14 h. Presentació de resultats de les accions de millora any 2013.

GRUP 1: Aula 4. Presentació de resultats de l’anàlisi d’aplicació del barem de valoració de la dependència a menors i a persones amb trastorn mental.
Coordina: Sra. Lluïsa Moncunill.
Participen a la presentació: Persones dels equips de valoració participants a l’anàlisi.

GRUP 2: Aula 3. Informe d’entorn – valoració de dependència.
Coordina: Sra. Anna Vila.

GRUP 3: Sala d’Actes. Presentació de resultats de l’anàlisi d’aplicació del barem de valoració de la discapacitat i auditories de procediment.
Coordinen: Sra. Cecília Fàbregues i Sra. Goya Galera.
Participen a la presentació: Persones dels equips de valoració participants a l’anàlisi.

14 h. Cloenda de la jornada. Intervé la Sra. Mònica Ribas, Subdirectora general
d’atenció a les persones i promoció de l’autonomia personal.