Adif construeix dues plataformes a l’estació de Passeig de Gràcia per apujar el terra 38 centímetres i acostar-lo als nous trens

El gestor d'infraestructures Adif ha començat a construir dues plataformes provisionals a les andanes de l'estació de metro i tren de Passeig de Gràcia per elevar-ne el nivell 38 centímetres. D’aquesta manera, es podrà accedir més fàcilment a les portes dels nous combois de Renfe, els Civia, que circulen des del mes de setembre, i que han hagut de ser retirats provisionalment pels problemes d’accessibilitat i caigudes dels passatgers, pel desnivell de 52 centímetres que es crea en aquesta estació a l’hora de pujar o baixar dels trens. Els treballs, que van començar la mitjanit passada, es faran en horari nocturn per no afectar ni la circulació de trens ni la de viatgers. Entre el 2009 i el 2012, Adif preveu invertir 240 milions en més de 100 estacions de Catalunya, 94 d'aquestes de Rodalies.

Les dues plataformes estaran en servei fins que s'acabin els treballs de reforma de l'estació que, el Ministeri de Foment, durà a terme amb una inversió de 15,4 milions i un termini de 25 mesos. Aquest projecte inclou l'ampliació definitiva de les andanes en tota la seva longitud i la instal.lació d'ascensors i escales mecàniques fins al carrer. També es milloraran les instal.lacions d'evacuació i protecció en cas d'incendi, les de ventilació, il.luminació i informació, el vestíbul principal i l'espai de connexió amb el metro. Aquestes estructures es construiran amb fusta, PVC i materials antilliscants i estaran ancorades al paviment per evitar qualsevol moviment.

Des del dia 3 d’octubre, Renfe ha anat retirant els nous models de mica en mica i els ha anat substituint pels trens antics de Rodalies que tenen les portes a una altura més assequible. Personal de Renfe ha ajudat durant aquest temps les persones que no podien superar el mig metre d’alçada per accedir als combois.

Font: El Periódico