Només el 8,6% dels espanyols amb discapacitat tenen estudis universitaris

El 29% de la població espanyola d'entre 25 i 64 anys té estudis superiors, una xifra que en el cas de les persones amb discapacitat que es troben a la mateixa franja d'edat baixa fins al 8,6%, segons ha informat recentment en el Congrés dels Diputats Marius Rubiralta, secretari general d'Universidades.

Segons les últimes xifres, a Espanya hi ha comptabilitzades un total de 3.787.400 persones amb discapacitat i que d'elles, 198.600 tenen estudis universitaris o equivalents, el que suposa que només un 5,26% de la població total amb problemes físics, psíquics o sensorials assoleix el nivell educatiu superior.

Si s'analitza únicament la població amb discapacitat d'entre 6 i 24 anys, el percentatge de titulats universitaris descendeix fins al 0,85%. En qualsevol cas, a la franja d'edat entre 16 i 24 anys, la més comuna d'accés al sistema universitari, hi ha registrats a Espanya 75.100 ciutadans amb discapacitat.

Per al secretari d'Universidades, Marius Rubiralta, aquestes dades posen clarament de manifest la dificultat de la població amb discapacitat per assolir el nivell de formació superior i la necessitat, per tant, d'impulsar mesures que ajudin a invertir aquesta situació. A la seva opinió, malgrat que el Govern està implementant polítiques que van en la bona direcció|adreça, cal fer encara molt treball|feina per revertir les xifres d'universitaris amb discapacitat registrades en Espanya.

Font: Solidaridad Digital