MIFAS inaugura el Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch

L'Associació MIFAS va inagurar el 18 de juliol, a les 10.20 h, a la localitat gironina de Vilafant, el Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch. L'acte va ser presidit per la Consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, i clausurat per l'alcaldessa de Vilafant, Pepi Comalada.

El nou centre de dia i de recursos de MIFAS porta el nom de Pere Llonch en reconeixement d'un soci de l’entitat que, de forma absolutament altruistra, va decidir llegar a MIFAS bona part de la seva herència en el moment de la seva mort. Gràcies a la seva aportació, s'ha finançat el 20% del cost de l'obra del nou centre. La resta s'ha fet gràcies a recursos propis del Grup MIFAS i de les diferents aportacions d'entitats públiques i privades com el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafant, el Ministeri de Treball i Immigració, la Fundació Mapfre, Eurofirms Fundació, Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Fundació ONCE, Obra Social Caja Madrid, Obra Social Fundació 'La Caixa', Obra Social Caixa Penedès i Fundació Caixa Girona.

El Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch oferirà dues tipologies de serveis molt diferenciades. Per una banda, com a Centre d'Atenció Diürna, en la que s'atendran un total de 20 persones amb discapacitat física de la comarca de l'Alt Empordà i, per l'altra, com a Centre de Recursos per tal de millorar la qualitat de vida dels usuaris i potenciar una major participació de les persones de la comarca interessades en realitzar activitats formatives, d'orientació laboral i assessorament en ajuts tècnics i supressió de barreres arquitectòniques.