És moment d’inscriure’s a un camp treball per aquest estiu… Us n’informem!!

Des d’avui fins el 15 de maig, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família obre les preinscripcions a un total de 1.222 places per a 95 camps de treball per aquest estiu. També el Servei Civil Internacional, entitat que promou la cultura de pau i defensa la justícia social a través de voluntariat arreu del món, està en plena campanya de difusió de la seva oferta de camps de treball d'enguany.

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ofereix 1.134 places per als 51 camps de treball a Catalunya, i 88 places més per als 44 camps de treball a la resta de l’Estat. Els joves d’entre 14 i 30 anys interessades i interessats a participar-hi podeu fer la vostra preinscripció a través del web que us indiquem en aquesta pàgina o bé del telèfon d’Atenció Ciutadana 012. Teniu temps fins el proper 15 de maig.

Us indiquem també l’enllaç al document pdf de 'torns i descripció’, en el qual s'informa del tipus de treball en què consisteix el camp, de l’entitat organitzadora, del número de places, lloc i dates, i s’hi enllaça la fitxa de cadascun d’ells. És en aquestes fitxes descriptives on s’especifica quins són accesibles per a persones amb discapacitat.

D’altra banda, l'organització Servei Civil Internacional entén els camps de voluntariat o de treball d’entre 1 i 4 setmanes com a eina de desenvolupament personal, transformació social i construcció de pau en un entorn intercultural. Té gairebé 1.000 camps disponibles arreu el món, de temes molt diferents (medi ambient, cultura, inclusió social, educació) i en diferents dates. A més, explica, “en molts camps està oberta la participació de persones amb disminucions físiques, psíquiques o sensorials, i també a famílies”.
Podeu trobar informació de les característiques i condicions per participar-hi a l’enllaç que també us escrivim en aquesta página –i en el qual també hi ha un enllaç al programa de xerrades informatives que l’entitat ofereix entre els mesos d’abril i juny-.