'Discapacitat, Dret i Polítiques d'Inclusió', nova publicació del cermi.es

La nova obra del cermi.es, ‘Discapacitat, Dret i Polítiques d'Inclusió’, reuneix els últims articles de Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), que aborda els aspectes de major rellevància de la discapacitat considerada des d'un punt de vista polític i normatiu.

Segons el Cermi, a Espanya hi ha gairebé quatre milions de persones amb discapacitat, un 9% de la població total. En un de cada cinc llars, és a dir, en gairebé 3,3 milions, hi ha una persona amb discapacitat. Després d'indicar que "es tracta d'una minoria, però molt qualificada", el Cermi agrega en una nota que, tanmateix, després de més de trenta anys de democràcia, "la situació no és massa falaguera, malgrat els innegables avenços que s'han produït".

El nou títol de la col·lecció cermi.es mostra que les persones amb discapacitat continuen sotmeses estructuralment a condicions d'exclusió generalitzada i discriminacions, que les aparten del curs ordinari de la vida comunitària.

"Les persones amb discapacitat continuen patint de dificultats severes per a l'accés a béns, serveis i drets bàsics, que es consideren habituals i corrents, per a la població sense discapacitat", assegura l'entitat.

Com a conseqüència, això determina menors quotes de participació social i comunitària, que suposa un dèficit de ciutadania. "Un potencial de talent, creativitat, esforç i aportació a la vida en comunitat està retingut per les restriccions que la societat sotmet a la participació plena de les persones amb discapacitat", indica el Cermi.

L'obra porta un pròleg de Trinidad Jiménez, ministra de Sanitat i Política Social, i ha estat editada amb el patrocini de la Fundació Acadèmia Europea de Yuste.

Font: Crònica Social