Presentació de l'informe del 2011, "Vulneracions a Espanya de la Convenció sobre els Drets Humans de les persones amb discapacitat (diversitat funcional) de l’ONU"

LA SITUACIÓ ENGUANY HA CANVIAT POC RESPECTE DEL QUE VAN CONSTATAR LES CONCLUSIONS I RECOMANACIONS DE L’INFORME 2010
L'associació SOLCOM per la solidaritat comunitària de les persones amb diversitat funcional i la inclusió social, junt amb Projecte dret al Dret de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, organitzen una jornada, el proper 9 de febrer, per presentar el segon Informe SOLCOM sobre les vulneracions a Espanya de la Convenció sobre els Drets Humans de les persones amb discapacitat (diversitat funcional) de l’ONU.
SOLCOM, entitat que aspira a fer complir els Drets Humans de les persones amb discapacitat i les seves famílies mitjançant el recurs als Tribunals de Justícia, ja va realitzar aquest informe, amb recomanacions per als governs espanyol i autonòmics, el 2010. Segons l’Informe 2011, se segueixen produint “gran nombre de violacions ocasionades per l’existència d’un conflicte entre la legislació espanyola i la Convenció”, així com “s’exclou i discrimina des d’edats primerenques”. “L’educació i l’emparament de nenes i nens és l’àmbit en el qual s’han presentat més denuncies i, probablement, en el qual un nombre més gran de violacions hi ha”, es llegeix en les conclusions de l’informe, que també asseguren: “tant Nacions Unides com el CERMI i SOLCOM mantenen postures comuns sobre el que el Govern espanyol hauria de fer per desenvolupar la Convenció a Espanya i garantir els drets humans del col•lectiu de persones discriminades per la seva diversitat funcional. Malgrat això, tant el govern central com els autonòmics semblen ignorar aquestes postures”.

Al llarg de l’acte també se celebrarà la taula rodona "La defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional" en la qual un grup d’experts de l’àmbit del Dret i membres de l’Associació SOLCOM debatran sobre les possibles solucions que es plantegen des de l’àmbit jurídic, davant la situació de vulnerabilitat i violació de drets que pateixen les persones amb diversitat funcional i les seves famílies.

L’acte, organitzat per l’Associació SOLCOM i Projecte dret al Dret, amb la col•laboració de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i l’Observatori de Drets econòmics, socials i culturals (DESC), tindrà lloc el DIA 9 de FEBRER del 2012 a les 17 HORES, a L'AULA 30 de la FACULTAT DE DRET de la UB, situada a l’Edifici Tomás y Valiente (AVDA. DIAGONAL, 684).
Cal confirmar l’assistència a l’adreça de correu electrònic: solcom@asociacionsolcom.org
O bé al telèfon: 648 642 334