II Seminari sobre Educació Inclusiva el 23 de maig

Els Districtes de Les Corts i Sants-Montjuïc organitzen conjuntament el Seminari sobre Educació Inclusiva, que en aquesta ocasió tractarà sobre “L'abordatge de l'alumnat amb Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD). El treball en xarxa dels actors implicats".

L’acte tindrà lloc el proper 23 de maig a partir de les 17:00 a la Seu del Districte de Sants-Montjuïc (Creu Coberta, 104 Barcelona).

Si necessiteu interpretació a la llengua de signes o mesures de suport a la comunicació oral us preguem que ho comuniqueu per fax o e- mail amb una antelació de 3 dies laborables (fax: 93 291 64 42,
yanguita@bcn.cat).

La inscripció és gratuïta i finalitza el 22 de maig. Per tramitar la inscripció, només heu d'enviar un correu electrònic a educacioinclusiva@gmail.com o trucar al tel. 93 291 63 46 i indicar el vostre nom i centre.

Tot seguit podeu consultar el programa de la jornada:

Programa:

17:00 h Recollida de documentació

17:30 h Benvinguda a càrrec de Jordi Martí, Regidor de Sants- Montjuïc i Antoni Vives, Regidor del Districte de Les Corts.

17:40 h “El circuit del Departament d’Ensenyament per donar resposta als alumnes amb NEE ” a càrrec de Júlio Aviñoa, Psicopedagog de l'EAP de les Corts.

18:00 h “Vivències d'una escola de Primària davant d'un cas de TGD" a càrrec dels equips docents del CEIP Barcelona i Laura Espada del CEIP Carles I.

18:20 h Els serveis de suport a l’escola ordinària:

“El paper dels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç” a càrrec de Dra. Anna Fornós CDIAP de Sants-Montjuïc i Dra. Anna Bayás CDIAP Les Corts.

“Aportacions tècniques i pràctiques docents des de les Escoles d’Educació Especial en els processos d’inclusió educativa amb alumnes amb TGD” a càrrec de Rut Embun Directora de l’Escola Moragas; Xavier Isach Subdirector de l’Escola Paideia; Ferran Carreras Director de l’Escola Ntra. Sra. de Montserrat; Oriol Guim Director de l’Escola Esclat.

“La intervenció dels Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil” a càrrec de Dolors Casalé, Psicòloga Cap de Servei de l’Àrea Infantil i Juvenil de les Corts i Sarrià- Sant Gervasi; Dr. Santiago Peruzzi, Psiquiatre i Coordinador del CSMIJ de Sants-Montjuïc; Assumpció Díez, treballadora social del CSMIJ de Sants-Montjuïc.

19:20 h “La família, un agent clau en el procés.” a càrrec de AMPA CEIP Lavínia i AMPA CEIP Barrufet.

19:40h Col•loqui

20:00 h Cloenda de l’acte - Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (Pendent de confirmació).

Modera l’acte la Sra. Mireia Bassols, tècnica d’educació del Districte de Les Corts

20:10 Refrigeri