La Confederació ECOM Catalunya rep la Creu de Sant Jordi de mans del president Artur Mas

Ahir a la tarda, Josep Giralt, president en funcions de la Confederació ECOM Catalunya va recollir de mans d’Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi a l’acte que va tenir lloc al Saló Sant Jordi de la Generalitat. Aquest guardó reconeix la ‘valuosa aportació que aquest moviment cívic ha fet en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i de la millora de la seva qualitat de vida i a la tasca que desenvolupen les seves entitats federades que contribueix a la vertebració social des de la integració d’aquest col•lectiu’.
Aquest reconeixement coincideix amb la celebració del 40è aniversari del moviment associatiu ECOM, que actualment aglutina 177 associacions de persones amb discapacitat física d’arreu de l’Estat Espanyol, 145 de les quals són de Catalunya. La suma de forces i recursos de tot el moviment associatiu de la discapacitat física foren el motiu de naixement d’ECOM ara fa quaranta anys, i segueix sent el leitmotiv de l’entitat, que amb els anys ha esdevingut el màxim representant dels interessos de les entitats i persones amb discapacitat física davant les Administracions Públiques i els diferents organismes de representació del sector a Catalunya.
Des de fa quaranta anys, ECOM treballa per promoure una major inclusió i qualitat de vida de les persones amb discapacitat física, impulsar la lluita contra tot tipus de discriminació i afavorir l’exercici dels seus drets. El treball fet fins ara i els reptes assolits per ECOM han fet possible que el col•lectiu de persones amb discapacitat física sigui avui dia part activa del seu entorn.
La Creu de Sant Jordi és el màxim reconeixement que atorga la Generalitat de Catalunya. Enguany s’han reconegut 29 personalitats i 15 entitats. Aquesta distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.