Presentació del projecte ‘Obertament’, de lluita contra l’estigma en salut mental

El proper 18 de juny, l’Auditori del CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, de Barcelona), acollirà la presentación del projecte de lluita contra l’estigma en salut mental ‘Obertament’.

Es comptarà amb l’assistència del Conseller de Salut, Hble. Sr. Boi Ruiz; el Conseller de Benestar Social i Família, Hble. Sr. Josep Lluís Cleries; la Presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Il•lma. Sra. Mercè Conesa; la Regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats i Presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Il•lma. Sra. Irma Rognoni; i la Sotsdirectora general de la Fundació “La Caixa”, Sra. Esther Planas.

Per assistir a la presentació és obligatòria la confirmació d’assistència a través del formulari d’inscripció.
Obertament és un projecte que neix per tal de lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones per raó de tenir alguna problemàtica de salut mental, fent que esdevinguin protagonistes del canvi. S’ha constituït com una plataforma de participació de la societat en la modificació de les creences, les reaccions emocionals i les conductes discriminatòries envers les persones que viuen algun trastorn mental, a més de promoure un tractament més normalitzat d’aquestes, afavorint la seva participació en els diferents espais comunitaris, laborals i de ciutadania.
Els impulsors del projectes són els principals agents socials del sector de la salut mental, que uneixen esforços i objectius per acabar amb l’estigma a Catalunya: ADEMM (Usuaris de salut mental de Catalunya), FECAFAMM, FÒRUM de salut mental, LA UNIÓ (Associació d’Entitats Sanitàries i Socials) i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.