MIFAS i la Diputació de Girona impulsen l’esport per a persones amb discapacitat física

La Diputació de Girona consolidarà i reforçarà enguany el finançament de l’activitat esportiva que desenvolupa el Grup MIFAS, entitat adherida a ECOM, amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb discapacitat. Així ho va comunicar el vicepresident de la Diputació de Girona, Narcís Cassassa, al president de MIFAS, Pere Tubert, i al responsable de l’equip de bàsquet en cadira de rodes MIFAS-Esplais, José Luís Luna, en la reunió que van mantenir la setmana passada, acompanyats d’altres membres de l’entitat.

Aquest any l’equip de MIFAS-Esplais és l’únic representant de les comarques de Girona a la lliga estatal i catalana de bàsquet en cadira de rodes, després de la desaparició de l’altre equip que tenia la seu a Platja d’Aro. El MIFAS s’ha reforçat i lluitarà a la primera divisió de bàsquet juntament amb equips de Palència, Ferrol, Sant Sebastià i Oviedo, a part dels altres catalans com el Sant Feliu de Llobregat i Tarragona.

La base de l’equip de MIFAS en cadira de rodes està a Castelló d’Empúries des de fa alguns anys, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’aquest municipi i també de l’agrupació esportiva Esplais. No obstant això els jugadors són de molts diversos municipis de les comarques gironines i també hi ha un jugador de la Catalunya Nord.

Les activitats esportives de MIFAS estan centrades de manera important en l’equip de bàsquet en cadira de rodes, però també hi ha una important presència en Tir Olímpic, així com altres que són totalment noves com el Handbike (ciclisme adaptat) i Vela Adaptada. Aquest estiu s’ha participat de manera important en aquesta darrera activitat juntament amb l’escola de vela Força 3 de Sant Feliu de Guíxols i s’han fet diverses sortides aquesta tardor amb l’escola de Vela de l’Escala, que és totalment accessible per a persones amb greus discapacitats.