Un joc gratuït ‘on line’ sensibilitza sobre les discapacitats als nens i joves

L’ONG Handicap International llença un joc ‘on line’ a França amb l’objectiu de sensibilitzar i millorar la comprensió dels nens i adolescents que tenen sobre les dificultats a les que s’enfronten persones amb discapacitat visual, motriu i intel·lectual a la seva vida quotidiana, segons la premsa francesa. Aquest projecte forma part d’una campanya de sensibilització recolzada per la Unió Europea que es desenvolupa també a Alemanya, Bèlgica, Luxemburg i Regne Unit.

El joc s’anomena ‘Handigo’ i ha estat creat per la firma Ubisoft de forma gratuïta, està disponible en francès, anglès i alemany, i es pot descarregar a la pàgina web ‘www.hadigosolidaires.com’. Consta de tres versions, a les dues primeres, ‘Rigoligo’ i ‘Spidigo’, el jugador haurà de desplaçar un personatge cec y un altre que es mou en cadira de rodes, respectivament, en un entorn urbà, amb la finalitat de trobar una mascota.

A la tercera versió, ‘Memorigo’, es pretén sensibilitzar sobre la discapacitat intel·lectual i les malalties mentals, mitjançant dos jocs diferents. En el primer, el nen haurà de llegir definicions i seleccionar els termes correctes per a cada una d’elles, d’una llista que cada vegada passa a més velocitat per un costat de la pantalla. L’altre joc es basa en identificar objectes, la imatge dels quals s’ha alterat per a imitar la percepció que tenen les persones amb determinats trastorns mentals.

Font: El Mundo