ECOM participa en un seminari sobre Vida Independent a Lisboa

Maria José Vázquez, presidenta d’ECOM, i Maria José Moya, coordinadora del projecte pilot d’assistent personal que està impulsant ECOM des de juny de 2007, van participar el passat 21 de maig en un seminari sobre vida independent que, sota el títol ‘Deficiència no es dependència’, va tenir lloc a l’Auditori dels Serveis Socials de la Cambra Municipal de Lisboa, sota l’organització de la Cambra Municipal d’Acció Social de Lisboa.

Ambdues van dur a terme la conferència ‘Un pas endavant en l’autonomia personal’, on a banda d’exposar la filosofia d’ECOM pel que fa a la necessitat de fomentar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat van presentar el projecte pilot d’assistent personal que des de juny de 2007 ECOM està impulsant, en col·laboració amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a aquest projecte 52 persones amb discapacitat poden desenvolupar un projecte de vida independent amb el suport d’un assistent personal.

La prova pilot d’assistent personal va finalitzar el desembre de 2008. Durant aquest 2009, ECOM segueix prestant el Servei d'Assistent Personal als 52 beneficiaris del projecte pilot, en les mateixes condicions, i a l'espera que el servei es generalitzi l'any 2010 amb la incorporació a la Cartera de Serveis Socials de Catalunya.