Lliurats els premis de pintura ‘Nous Genis’ per a persones amb discapacitat

Ahir a la tarda es van lliurar, al Museu d’Història de Catalunya, els premis del concurs de pintura ‘Nous Genis’ que promou el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat de Catalunya), del qual la Confederació ECOM Catalunya en forma part, conjuntament amb els Departaments d’Acció Social i Ciutadania, i de Cultura i Mitjans de Comunicació. Enguany s’han presentat a aquest concurs 1.370 treballs artístics, més del doble dels que es van presentar en l’edició del 2008.

El concurs de pintura i treballs artístics Nous Genis va adreçat a persones amb alguna discapacitat, perquè, a través d’activitats artístiques, culturals, lúdiques i creatives, puguin millorar la seva autonomia personal i aconsegueixin una major adaptació a l’entorn social.

Aquest any s’han presentat al concurs Nous Genis un total de 1.370 obres d’arreu de Catalunya, de les quals se n’han premiat 25. La temàtica d’aquesta sisena edició ha estat la figura humana.

El jurat estava integrat per Daniel Giralt-Miracle, president del jurat i president emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art; Carlos Taché, galerista; Josep Bracons, president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art; Perico Pastor, artista; Susanna Solano, artista; i Ricard Vaccaro, artista. A més, per primer cop, també va formar part del jurat un dels guanyadors de l’any passat, Josep Valls.

Els guardons estaven dotats amb un total de 19.900 euros per a premis individuals dividits en cinc grups segons el tipus de discapacitat (física, psíquica, visual, auditiva, malats mentals). Els primers premis estaven dotats amb 1.200 euros; els segons, amb 700 euros i els tercers, amb 500. A més, es van atorgar deu mencions especials, amb una dotació econòmica de 250 euros. També es van concedir cinc premis en metàl·lic a les entitats que van obtenir un major nombre de premiats. El primer premi va ser de 1.400 euros; el segon, de 1.200; el tercer i quart, de 1.000; i el cinquè, de 800.

Totes les obres es poden veure, fins a finals del mes de maig, en una exposició conjunta a la seu del Museu d’Història de Catalunya. Al juny la mostra es traslladarà a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó, 10).