Més de 1.700 persones participaran en el III Congrés del Tercer Sector Social

LES ENTITATS SOCIALS CATALANES, ENTRE ELLES ECOM, RECLAMARAN MÉS INVERSIÓ SOCIAL EN UN CONTEXT DE CRISI

Més de 1.700 persones participaran en el III Congrés del Tercer Sector Social que organitza la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i que se celebrarà els dies 24 i 25 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

La tercera edició del Congrés del Tercer Sector Social se celebra sota el lema ‘Sumem valors, construïm futur’. Durant els dies 24 i 25 de març més de 1.700 representants d’entitats socials de Catalunya abordaran, en diferents formats, molts i diversos continguts per fer més fort el Tercer Sector Social, reclamar més i millors polítiques socials en l’actual context de crisi econòmica i enfortir l’aliança del Tercer Sector Social amb els poders públics i els altres agents socials.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, el M.Hble. Sr. Jordi Pujol i l’exvicepresidenta del Govern Regional d’Emilia-Romanya, a Itàlia, la Sra. Vera Zamagni seran els encarregats de fer la conferència inaugural. Just després de la conferència inaugural hi haurà la inauguració institucional on hi seran presents l’Excm. Sr. Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, el Sr. Francesc Homs, secretari general de presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya i l’Excm. Sr. Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona. Durant la jornada del dia 24 s’espera la visita del M. Hble. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya.

A la cloenda del Congrés del divendres 25 de març, hi intervindrà l’Honorable Senyor Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família i l’escriptor Màrius Serra llegirà el Manifest del III Congrés del Tercer Sector Social. Aquest manifest recull les sis demandes següents: mantenir la inversió econòmica en polítiques socials, desplegar i aplicar les noves lleis socials aprovades, impulsar polítiques ambicioses de lluita contra la pobresa, millorar els instruments de col.laboració amb les entitats del Tercer Sector, dotar d’un marc legal i financer les entitats del Tercer Sector i reconèixer el Tercer Sector com un agent social.

En l’edició d’enguany del III Congrés del Tercer Sector Social hi participaran 250 ponents entre els que cal destacar, Conny Reuter, president de la plataforma europea d’ONG Socials, Begoña Román, professora d’ètica a la Universitat de Barcelona, Joan Majó, exministre i enginyer, Joan Subirats, Catedràtic de Ciències Polítiques a la UAB, Juan López de Uralde, ex director de Greenpeace a Espanya, Carlos Susías, President d’ EAPN España (Xarxa Europea per la lluita contra la pobresa)... entre d’altres.

És imprescindible acreditar-se per entrar al III Congrés del Tercer Sector Social.