ECOM forma part del Consell Rector de la cooperativa de serveis Finan3, impulsada per La Taula de Tercer Sector Social

Marta Obdulia, gerent d’ECOM, és un dels membres integrants del Consell Rector de l’acabada de néixer cooperativa de serveis Finan3, que la Taula del Tercer Sector Social (de la qual forma part la Confederació ECOM Catalunya) va posar en marxa el passat 1 de gener, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. L’objectiu d’aquest nou projecte és diagnosticar les necessitats financeres de les entitats del tercer sector i impulsar solucions per afrontar-les.
Actualment les entitats del Tercer Sector han de fer mans i mànigues per garantir la viabilitat dels seus projectes, especialment, per la gran dificultat que tenen per accedir al crèdit i per les importants carències que tenen en la gestió econòmica i financera. Per donar resposta a aquestes mancances i ajudar-les a millorar aquestes qüestions, La Taula ha creat Finan3, una cooperativa de serveis sense ànim de lucre que oferirà suport a les entitats del Tercer Sector Social concretament en aquestes dues problemàtiques. Hores d’ara s’estan acabant d’ultimar els últims detalls i ben aviat es podran començar a oferir diferents serveis.
Aquesta iniciativa neix amb vocació de futur i amb la voluntat de potenciar la cooperació entre tots per dotar el Tercer Sector d’un entorn financer sòlid i estable que permeti créixer i avançar les entitats que en formem part.
El Consell Rector el componen també Jaume Marí, de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT), que serà el president de la nova cooperativa; Susana Martínez, de la Fundació Institut de Reinserció Social, que en serà la secretària; Àngels Guiteras, la presidenta de La Taula d’Entitats del Tercer Sector, que serà vocal juntament amb Sergio Rodríguez, de Discapacitat Intel•lectual de Catalunya (DINCAT); Maria José Navarrete, de la Fundació Catalana de l’Esplai; Joan Muntané, de la Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA), i Marta Obdulia. Està previst que aquest mandat es mantingui fins el 2018.