L’Ajuntament de Barcelona reforçarà les polítiques de Vida Independent de les persones amb discapacitat física i es compromet a promoure la contractació responsable, entre d’altres

Avui ha tingut lloc la primera trobada institucional d’ECOM amb el nou equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona.

El president d’ECOM, Antonio Guillén, i la seva gerent, Marta Obdulia, s’han reunit amb Laia Ortiz, Segona Tinenta d’Alcalde i responsable de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, i Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, per presentar l’entitat al nou ajuntament i posar de manifest les necessitats del sector, així com les d’ECOM.

Laia Ortiz ha expressat la clara voluntat del consistori de reforçar les polítiques de Vida Independent de manera transversal, la qual cosa es concretarà amb el manteniment del servei actual als usuaris, i ha assegurat que treballaran per aconseguir un augment de places Assistent Personal (AP). Des del nou ajuntament es comprometen a col·laborar amb les entitats de la discapacitat, tot garantint la continuïtat de les convocatòries actuals de subvencions. Asseguren també que es donarà un nou impuls en l’àmbit de l’accessibilitat a nivell transversal i que es promourà la contractació responsable. Ortiz ha explicat que garantir la participació és un aspecte que preocupa a l’ajuntament -igual que a ECOM- i que es comprometen a fer-ho.

Durant la trobada s’ha posat de manifest la sintonia entre les polítiques de l’ajuntament i les d’ECOM, ja que volen reforçar i impulsar la Vida Independent, l’apoderament de les persones, posar en primera línia la defensa de drets.

ECOM s’ha posat a disposició del nou equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona per treballar conjuntament en millores per a les persones amb discapacitat física a la ciutat comtal. Ambdues parts s’han compromès a mantenir una relació continuada i fer un seguiment de tots aquests aspectes.