L’Institut Guttmmann construirà un nou complex residencial per a persones amb discapacitat física a la Sagrera

Ahir al matí l’Institut Guttmann, entitat adherida a ECOM, va signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Barcelona i Badalona per al futur desenvolupament del projecte ‘Al cor de la Sagrera’, orientat a la promoció de l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. Van intervenir com a signats la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, la consellera de Salut, Marina Geli, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president del Patronat de la Fundació Institut Guttmann, Juan Echevarría. Van estar també presents en l’acte, que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Institut Guttmann, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i Ricard Gomà, regidor de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, ambdós patrons de la Fundació Institut Guttmann.

‘Al cor de la sagrera’ és un projecte que consisteix en la construcció d’un nou complex residencial destinat a persones amb discapacitat física, ancians i joves estudiants. Concretament, comptarà 150 unitats residencials de vida autònoma, d’una a o dues persones, on s’inclouran places per a residents estudiants, una residència geriàtrica per a 80 places amb un centre de dia i una residència assistida per a persones amb discapacitat física, de 60 places. També faran una unitat ambulatòria de neurorehabilitació, un centre comercial i una zona de serveis comuns.

Amb aquest projecte, l’Institut Guttmann tornarà a ser present en els terrenys on havia tingut la seva primera seu, a la cruïlla de l’Avinguda Meridiana amb el carrer Garcilaso, a la Sagrera.