PREDIF organitza per primera vegada a Espanya la Jornada de l’Accessibilitat

AQUESTA INICIATIVA, EN QUÈ TAMBÉ COL•LABORA ECOM, SE CELEBRARÀ SIMULTÀNIAMENT A LONDRES, PARÍS, BRUSSEL•LES, BERLÍN, MADRID I BARCELONA
El proper dissabte 26 d’octubre, la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) i les seves federacions, entre les quals es troba la Confederació ECOM Catalunya, duran a terme la Jornada de l’Accessibilitat, una mobilització organitzada a diferents ciutats d’Europa (Londres, París, Brussel•les, Berlín, Madrid i Barcelona) per sensibilitzar i promoure, d’una manera lúdica, l’accessibilitat com un pas necessari per a la igualtat d’oportunitats i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
Aquest any, gràcies a la col•laboració dels membres de l’associació francesa Jaccede, se celebrarà per primera vegada a Espanya. L’hora d’inici serà a les 11.30 h, i els llocs de trobada, la Plaça Catalunya (a Barcelona) i en el km 0 de la Puerta del Sol (a Madrid). A Barcelona es comptarà amb la coorganització d’ECOM i Aspaym Catalunya; i a Madrid, l’impulsarà PREDIF directament, amb el suport de la Fundación del Lesionado Medular y Aspaym Madrid.
Aquesta iniciativa neix a París el 2006 gràcies a l’associació Jaccede, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu primordial la inclusió social de les persones amb mobilitat reduïda a través de la promoció de l’accessibilitat universal. Aquesta associació va crear una aplicació de móvil, Jaccede Mobil, que és gratuïta i està disponible per als sistemes Android i IOs, i en castellà, anglès, francès i alemany. L’aplicació consisteix en una guia, que és alimentada pels propis usuaris a través d’un senzill qüestionari, i que recull la informació bàsica sobre les condicions d’accessibilitat dels establiments públics.
Aquesta aplicació fou guardonada el 2012 amb el premi Smarts Accessibility Awards, en la categoria de Mobilitat, i ha estat inclosa en l’aplicació de Fundación Vodafone Espanya anomenada APPSccesibles.
DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA DE L’ACCESSIBILITAT
La Jornada de l’Accessibilitat del proper 26 d’octubre, que es durà a terme de manera simultània a diferents ciutats, consistirà en petits grups organitzats que recorreran el centre de les ciutats participants a la cerca d’establiments accessibles, que s’aniran registrant a l’aplicació Jaccede Mobil. La jornada es podrà seguir a través de twitter amb el hashtag #JA2013Barcelona i #JA2013Madrid.
PROGRAMA DE L’ACTIVITAT A BARCELONA
11:30 h. Plaça de Cataluña (Barcelona).
12:00 h. Registre d’establiments amb Jaccede Mobil.
14:00 h. Trobada de tots els equips per intercanviar experiències i dinar junts.
15:30 h. Visita guiada gratuïta per la ciutat. Ruta del modernisme. Punt de sortida: Plaça Catalunya (màxim 20 persones).
Les persones que vulguin participar voluntàriament en aquesta Jornada de l’Accessibilitat a Barcelona poden apuntar-s’hi contactant amb atafur@predif.org.