Les empreses del Sistema Públic de Dependència tindran un IVA super reduït

El paquet de mesures de xoc per a l'impuls de la recuperació econòmica i l'ocupació|ús aprovada en Consell de Ministres estableix un tipus super reduït d'IVA del 4% per als serveis d'atenció a la dependència prestats per les empreses integrades al Sistema Públic d'Autonomia i Atenció a l Dependència.

Aquest tipus s'aplicarà a través de places concertades en centres o residències o mitjançant preus derivats de concursos administratius. En aquesta categoria s'inclouran els serveis de teleassistència, ajuda a domicili, centre de dia i de nit i atenció residencial.

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret Llei de Mesures per a l'Impuls de la Recuperació Econòmica i l'Ocupació|Ús, que finalment incorpora un total de 26 mesures. Segons va explicar la vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, es tracta d'un decret "dens", que és "complex a la seva redacció perquè complexa és la legislació".

Salgado va explicar en roda de premsa que hi ha quatre acords que fan relació amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) que han quedat fora de l'acord per no ser necessària la tramitació per aquesta via, però que seran debatuts amb els grups parlamentaris.

Font: Crónica Social