La UGT reclama l’aplicació “urgent” de la llei d’Autonomia Personal

El sindicat UGT català ja ha advertit a la Generalitat que convocarà mobilitzacions si es retallen les prestacions que contempla la llei d’Autonomia Personal utilitzant com a argument la falta de recursos o la crisis econòmica. La secretària de la Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya, Raquel Gil ha reclamat l’aplicació “urgent” d’aquesta llei i ha acusat tant a l’administració autonòmica com a l’estatal de crear “alarma social” amb les darreres propostes sobre possibles ajornaments en l’aplicació de la llei.

La UGT vol obtenir el consens de tots els sectors socials implicats en la llei d’Autonomia Personal, com ara entitats de gent gran, persones amb discapacitat i professionals dels serveis socials, per poder fer front comú per a que el Govern no faci un pas enrere retallant les prestacions a la dependència. En referència a aquests retalls econòmics Gil ha declarat que “no es permetrà que el Govern vagi en aquesta direcció”, ja que afectaria als col·lectius més necessitats que són els que majoritàriament es beneficiaran del desplegament d’aquesta llei.

El sindicat té previst, a més, reunir-se amb els diferents grups parlamentaris per conèixer quin és el seu compromís amb les polítiques socials i, en concret, amb la llei d’Autonomia Personal i transmetre’ls les preocupacions actuals del sector i els ciutadans, preparant així el terreny a possibles futures mobilitzacions. Des de principis d’any, la UGT de Catalunya ja ha rebut 1.135 consultes sobre la llei de les que, un 50% aproximadament feia referència als endarreriments en la valoració de les persones considerades a priori grans dependents o en la concessió dels plans individuals d’actuació. La secretària explicava, a més, que hi ha una vintena de demandes judicials contra Acció Social per l’incompliment d’aquesta llei.

Segons Gil, el sindicat no descarta convocar mobilitzacions si, finalment, les insinuacions per part del govern es duen a terme i es retallen les prestacions per la llei d’Autonomia Personal. De fet, la UGT ja va impulsar el passat dia 1 d’octubre la celebració d’una protesta, protagonitzada per persones grans, per a demanar el compliment de la llei. I va afegir que “a la gent li costa entendre que es parli de retallades socials quan hi ha diners per fer un pla de rescat financer”.