Neix un nou Servei d’Integració Laboral d’ECOM a Mollet del Vallès

El passat dilluns 17 de novembre, la Fundació ECOM i l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació de Mollet (EMFO), van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat física de Mollet i el Baix Vallès. Aquest acte va tenir lloc a la Sala de Govern de l’Ajuntament de Mollet i va comptar amb la presència del regidor de Treball, Rafael Cabanilla, la gerent d’EMFO, Maria Nadal Sau, la gerent de la Fundació ECOM, Anna Collado i el director tècnic de la Fundació ECOM, Emili Grande.

Aquest conveni formalitza la relació iniciada a finals de 2003 a partir de la qual la Federació ECOM i EMFO treballen per oferir assessorament i orientació adaptada a les necessitats de les persones que tenen més d’un 33% de discapacitat física, i per sensibilitzar i informar les empreses sobre les característiques i els potencials d’aquest col·lectiu. Aquest nou marc de col·laboració ha suposat l’ubicació d’un Servei d’Integració Laboral d’ECOM a EMFO per tal de facilitar que els ciutadans de Mollet i el Baix Vallès puguin accedir-hi sense necessitat de desplaçar-se a Sabadell.

Amb aquest nou SIL, la Fundació ECOM ja compta amb 12 Serveis d’Integració Laboral repartits pel territori català. Els SIL d’ECOM, en marxa des de 1992, estan distribuïts per les comarques de Barcelona i Tarragona. MIFAS i ASPID, entitats adherides a ECOM, cobreixen les necessitats pel que fa a la integració laboral de les persones amb discapacitat a Girona i Lleida, respectivament.