La 2 de TVE emet 'Capacitats', un documental en el qual prestigiosos empresaris conviuen un dia amb una discapacitat

El pròxim diumenge 14 de febrer a les 21,30 hores, Ferran Adrià, xef i soci fundador d'El Bulli, treballa amb uns auriculars inhibidors de so; Marcos de Quinto, president de Coca Cola Ibèrica, ho fa amb unes ulleres opaques que li impedeixen veure, i María Garaña, presidenta de Microsoft Ibèrica, en cadira de rodes. Els tres directius aconsegueixen superar les dificultats gràcies als consells de tres persones amb discapacitat.

Una iniciativa en la qual el Programa Por Talento, de Fundació ONCE, ha aconseguit reunir de forma desinteressada Ferran Adrià, xef i soci fundador d'El Bulli, a Marcos de Quinto, president de Coca Cola Ibèrica, i a María Garaña, presidenta de Microsoft Ibèrica, amb l’objectiu de mostrar a la societat les capacitats professionals de les persones amb discapacitat.

Al documental Capacitatats es descriu la jornada laboral d’aquests tres prestigiosos directius convivint amb una discapacitat. Al llarg d’una jornada laboral completa que es plasmen en aquest documental de 28 minuts, els tres directius compten amb el suport d’una persona sorda, una cega i una altra en cadira de rodes que els han ajuden a superar les barreres que es van trobant en la seva activitat professional. Situacions que finalment aconsegueixen superar per demostrar que una persona amb discapacitat pot exercir qualsevol treball|feina i que la discapacitat no està en les persones, sinó en l’entorn que les envolta.

Es pot destacar que 'Capacitats' ha estat gravat sense cap guió, per la qual cosa tots els comentaris que en ell s’aboquen són fruit de la iniciativa dels protagonistes.

Aquesta acció forma part del Programa Por Talento, que està gestionant FSC Inserta l’entitat d’inserció laboral de Fundació ONCE, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i l’objectiu del qual és incrementar l'empleabilidad i la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

Aquest documental es pot veure a la pàgina web www.capacitados.org.

Font: Servimedia.