Educació incorporarà clàusules socials en les licitacions

El Ministeri d'Educació inclourà clàusules socials en favor de les persones amb discapacitat en les licitacions del Departament, gràcies a un conveni de col·laboració que subscriurà demà, dimarts, amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

El Ministeri que dirigeix Ángel Gabilondo incorporarà d’ofici clàusules socials favorables a les persones amb discapacitat en aspectes com la inclusió laboral i l’accessibilitat universal de productes i serveis, d'acord amb les possibilitats que permet l'actual Llei de Contractes del Sector Públic.

D’aquesta manera, segons va informar el Cermi, Educació serà un dels primers ministeris, després de Defensa i Foment, a apostar per la dimensió social de la contractació pública, anant més enllà dels mínims que estableix la legislació vigent.

El conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i el Cermi serà subscrit pel ministre Ángel Gabilondo i el president de l’entitat de la discapacitat, Luis Cayo Pérez Bueno.

El Cermi ha fet una crida a totes les Administracions Públiques "per a reforçar la dimensió social de la contractació pública, sobretot en un moment com aquest de crisi i reduccions pressupostàries, doncs una política de compres públiques bé orientada afavoreix la inclusió social de grups ciutadans com el de la discapacitat".

Font: Solidaritat Digital