La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya obre un qüestionari on-line per conèixer el nivell de qualitat del sector

Sota el nom “I tu, com estàs de qualitat?”, la Taula del Tercer Sector ha posat en marxa aquest dimarts el qüestionari d’autoavaluació per a les entitats socials, que s’emmarca dins el pla per impulsar la ‘Carta de Qualitat’ al Tercer Sector Social de Catalunya.
El qüestionari consta de 24 preguntes. Ha estat elaborat tenint en compte els principis bàsics en gestió de qualitat: Orientació al client, Lideratge, Implicació i formació, Gestió per processos, Aliances amb els proveïdors, Prendre decisions amb dades, Orientació sistemàtica i Millora Contínua.
L’objectiu del formulari és que les entitats del Tercer Sector Social català puguin de manera immediata i senzilla conèixer el seu punt de partida en temes de qualitat. S’estima un temps de 5 a 10 minuts per a completar el qüestionari.
Ha de permetre, a la Taula i a les seves federacions membres, conèixer en quina mesura el sector està avançant en la implantació de la qualitat respecte la situació que ja s’havia analitzat l’any 2007 en l’estudi “L’estat de la qualitat al Tercer Sector Social”.

Aquesta eina d’autoavaluació es va plantejar en el marc de la V Jornada d’Innovació i qualitat que la Taula del Tercer Sector va organitzar el passat 20 de setembre a l’Espai Jove La Fontana. S’ha desenvolupat amb la col•laboració de Suport Associatiu, i forma part d’una eina d’autoavaluació més àmplia que aquesta organització va posar en marxa l’any passat en el marc del projecte 3Creix.Cat.
L’eina l’ha posada en marxa el Grup d’Innovació i Qualitat de la Taula del Tercer Sector, un grup de treball permanent que des del gener del 2007 vol crear condicions que afavoreixin la cultura de qualitat en el marc de les associacions, defugint d’un únic model de qualitat; i que al setembre del 2009 va ampliar el seu camp de treball a la innovació. En aquesta línia, la Taula del Tercer Sector es va adherir al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.

Podeu accedir al qüestionari en l'enllaç que trobeu en aquesta pàgina.