ELACAT demana suport als afectats d’Esclerosi Lateral Amiotròfica en el Dia Mundial d’aquesta patologia

Avui, 21 de juny, és el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una malaltia neurodegenerativa progressiva i de pronòstic vital curt, que afecta primàriament les neurones motores de la medul•la espinal, el tronc cerebral i l’escorça motora. Coincidint amb aquesta commemoració, la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELACAT) ha posat en marxa un crida solidària per demanar suport als afectats per aquesta patologia i a la seva organització.

La incidència de l’ELA a Espanya és actualment de 2 casos per cada 100.000 habitants/any i la prevalença és de 10 casos per 100.000 habitants/any. Aproximadament cada any, se’n diagnostiquen 1.000 casos nous.

L’esperança de vida d’una persona afectada per l’ELA és de 3 a 5 anys. Els primers símptomes de la malaltia es confonen amb facilitat amb altres patologies més comunes i això fa que es retardin el seu diagnòstic i tractament. Les persones que tenen ELA veuen alterada la seva autonomia motora, la comunicació oral, la deglució i la respiració, encara que es mantenen intactes els sentits, l’intel•lecte i els músculs dels ulls.

Les persones que vulguin conèixer més a fons l’ELA i que vulguin donar suport a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELACAT) poden contactar en el telèfon 93 766 59 69 o en el email ela@elacat.org.

Més informació: www.elacat.org