SITPLUS, una eina interactiva creada per l'APPC per a persones amb paràlisi cerebral

L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona (entitat federada a ECOM) pertanyent a la Confederació ASPACE i l'empresa CREA Sistemes Informàtics han presentat la primera versió pública del projecte SITPLUS. Aquest projecte consisteix en una aplicació de programari gratuïta pensada, principalment, per oferir activitats lúdiques a persones amb múltiples discapacitats. Ofereix noves formes d'interacció basades en visió artificial i veu, per generar un resultat immediat en forma d'imatge i so.

SITPLUS és fruit de gairebé tres anys d'investigació, desenvolupament i intervenció directa amb persones amb paràlisi cerebral de l'APPC. Inspirada en les aplicacions de causa-efecte, SITPLUS proporciona una eina d'interacció contínua, a distància i assequible a la majoria de persones amb múltiples discapacitats. Va ser concebuda en l'APPC a finals de 2007 per intentar donar una resposta al grup de persones la combinació de les quals de limitacions motrius, cognitives i fins i tot sensorials els vetaven l'accés a altres eines d'ús més comú. Les sessions experimentals, dutes a terme al laboratori que l'APPC ha dedicat en exclusiva a aquest projecte, revelen que aquesta eina no solament és estri per a moltes persones amb afectacions moderades i severes, sinó que, a més, resulta molt motivadora per a aquells usuaris amb afectacions més lleus.

Amb la publicació de l'eina i un espai web dedicat al projecte, l'APPC persegueix el doble objectiu de, per una part, oferir de forma totalment gratuïta està tecnologia a les entitats i famílies, i per una altra, obrir la porta a nous col•laboradors que puguin donar continuïtat al projecte. Actualment ja són algunes les entitats a tota Espanya que estan utilitzant i col•laborant amb el projecte.

En el web de SITPLUS [http://sitplus.appctarragona.org/] es pot descarregar l'eina, trobar més informació i participar a través dels fòrums.