ECOM participa al Dia de la Diversitat

ECOM ÉS UNA DE LES ENTITATS DE REFERÈNCIA QUE PARTICIPEN EL DIA DE LA DIVERSITAT, UNA PROPOSTA EDUCATIVA DE FOMENT, SENSIBILITZACIÓ I EDUCACIÓ DELS DRETS HUMANS ADREÇADA ALS I LES ESTUDIANTS DE 12 A 18 ANYS DELS CENTRES EDUCATIUS DE BARCELONA.

El Dia de la Diversitat és un projecte organitzat pel Departament de Promoció de la Infància, de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, amb el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA), i amb la participació d’entitats de referència de la ciutat en defensa dels drets humans, entre les quals ECOM.

ECOM, doncs, oferirem entre els dies 6 i 9 de novembre, activitats de curta i llarga durada emmarcades en les jornades del Dia de la Diversitat a Can Batlló (districte de Sants).

En el bloc d’activitats proposades com a ‘Circuit de Jocs’ –activitat d’1 hora i 30 minuts que els i les participants poden escollir-, ECOM ofereix dues propostes: En el Circuit 1, el taller de mobilitat i ciutadania, un espai per experimentar i conèixer les dificultats que tenen les persones amb discapacitat i també per prendre consciència de l’incivisme que els dificulta el dia a dia. Es treballaran els drets a la mobilitat i l’accessibilitat, a la igualtat i a la llibertat.

En el Circuit 2, el taller ‘Creus que ho puc fer?’, que proposa una reflexió conjunta sobre els drets de les persones amb discapacitat i com són exercits en la vida quotidiana. Dinamitzat per una persona amb discapacitat, obrirà el debat sobre les situacions de discriminació i vulneració dels drets de les persones amb discapacitat en el seu dia a dia, malgrat la legislació vigent.

Pel que fa a les activitats anomenades de llarga durada, ECOM organitzem el col·loqui entorn el documental ‘Vides Diverses’; i el seminari ‘Atenció a la diversitat. I nosaltres com ho fem?’, que introduirà conceptes i teoria bàsica, i a més abordarà una part d’experimentació en què se simularan els diferents tipus de discapacitat.

El Dia de la Diversitat, a més d’aquestes activitats emmarcades en les Jornades entre el 6 i el 9 de novembre -que tenen, com a objectius generals, donar a conèixer quins drets fonamentals treballen les entitats participants; donar a conèixer quines actuacions es duen a terme a la ciutat per lluitar contra la vulneració dels drets humans; identificar accions que poden protagonitzar els i les joves per la defensa dels drets-, també ha constat d’una sessió de treball prèvia, duta a terme en els centres escolars, en la qual l’alumnat ha descobert quins són els drets fonamentals recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, i també constarà d’una sessió posterior en la qual es treballarà amb l’alumnat per tal que aquest assumeixi un compromís personal i grupal relacionat amb els drets humans i la millora de l’entorn social.