Marca la casella de fins d'interès social en la declaració de renda

Aquest és el missatge central de la campanya que Acció Social i la Taula del Tercer Sector Social han posat en marxa per tal d'incentivar els contribuents a marcar la casella 'altres fins d'interès social' en la declaració de la renda. La campanya ha estat presentada aquest matí per la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila i el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Carles Barba, a la seu de la Fundació Nexe, entitat adherida a la Confederació ECOM Catalunya.

Aquesta campanya, que enguany porta per lema 'El millor de la declaració de renda', vol recordar a la ciutadania el dret que tenen de decidir sobre la destinació d'una part dels seus impostos.

La principal novetat d'aquest any és que el percentatge per a fins socials s'amplia al 0,7% en comptes del 0,52% que s'hi destinava fins ara. Segons les previsions fetes pel Departament d'Acció Social i Ciutadania, aquest increment del percentatge suposarà un salt important en la recaptació a Catalunya per aquest concepte. Les entitats catalanes van rebre 13.068.168,46 euros per finançar programes, entre d'altres, per a persones grans, gent amb discapacitat, immigració i dones. Aquest any, una altra novetat és que també es finançaran amb aquests diners programes mediambientals.

La campanya, a més d’incentivar els ciutadans a decidir on vol destinar la recaptació dels seus impostos, té també un vessant informatiu orientat a aclarir dubtes. Així, s’incideix en el fet que, des de l’any 2000, és possible marcar alhora les caselles de ‘per a fins socials’ i ‘per a l’església’, de manera que llavors és 1,40% la quantitat dels impostos del contribuent que es dirigeixen a aquests destins, un 0,7% per a cadascun. En el cas de no marcar cap casella, l’assignació tributària del contribuent (0,7% o 1,40% segons si deixa en blanc una o les dues caselles) s’imputarà directament als pressupostos generals de l’Estat.

La Taula del Tercer Sector agrupa 26 organitzacions de segon nivell en representació de més de 2.000 entitats de Catalunya que treballen en programes i projectes d'ajuda als col•lectius més desafavorits.