ECOM imparteix formació en Atenció a la diversitat als Centres Esportius Municipals

Des de l’àrea de sensibilització d’ECOM, es forma des de fa anys, i dins el Programa Esport Inclou de l’Institut Barcelona Esports, el personal dels Centres Esportius Municipals (CEM).

Tot i que des de l’any 2008 ECOM ha realitzat formacions adreçades al personal d’atenció al públic dels diferents poliesportius municipals, és des de l’any 2015 que es dissenya una formació més a mida, segons la demanda de cada centre.

En aquesta ocasió, la formació es realitza al CEM de l’Espanya Industrial de Barcelona i el nombre de participants és d’unes 15-20 persones. Entre les 9 i les 14h, hi haurà una primera part pràctica i la segona part és teòrica.

Els objectius?: Millorar l’atenció en els CEM vers les persones amb discapacitat i les seves famílies; experimentar en primera persona les situacions en que es trobem les persones amb discapacitat en la practica esportiva.

El programa Barcelona Esport Inclou –després del primer “l’Esport sense Barreres” (Barreres Zero)- va néixer el 2011, arrel de la col·laboració entre l’Institut Barcelona Esports i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, per consolidar l’enriquiment de la vida esportiva de la ciutat de Barcelona i garantir el dret a la pràctica de l’esport en el col·lectiu de persones amb discapacitat, millorar la seva qualitat de vida i col·laborar en l'objectiu d'una societat normalitzadora i inclusiva, respectuosa amb la diversitat. Un dels objectius d’aquest programa es formar tots els professionals implicats per donar-los eines per fomentar la participació i inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat.