Diferents activitats a Santa Coloma en la Setmana de les Persones amb Discapacitat

Amb motiu del Dia Internacional de la Persona amb Discapacitat, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet oferirà diferents activitats en la Setmana de les Persones amb Discapacitats, que començarà a celebrar-se a partir de dijous 27 de novembre. Les celebracions comencen amb l’actuació de la Companyia de teatre Alquimistes, que tindrà lloc a les 18:00 hores a la Sala d’Actes de l’IES Puig Castellar. En el mateix centre, tindrà lloc una hora més tard la inauguració de l’Exposició de fotografies realitzades pel Grup de Joves Discapacitats de la Creu Roja del Barcelonès Nord, que romandrà oberta fins divendres 5 de desembre i que, com la resta d’activitats del programa, serà d’accés gratuït per a tothom.

El següent acte, divendres 28 de novembre, serà la presentació al Centre Cívic Riu de Santa Coloma i a les 19 hores, de l’expedició històrica ‘Pol Sud: Sense Límits’, la primera expedició d’un grup de persones amb discapacitat a l’Antàrtida. Repte sense precedents de Jesús Noriega, Xavier Valbuena y Èric Villalon, tres especialistes en la matèria que comptaran amb l’ajut d’un gran equip al darrera. El projecte, impulsat per la Fundació “La Caixa” i amb la col·laboració de la Fundació La Bruixa d’Or, donarà el tret de sortida el 29 de desembre a l’aeroport d’El Prat, y acabarà el 27 de Gener de 2009 després de culminar l’arribada al Pol Sud.

Dimarts 2 de desembre de 10 a 12 del matí es podrà assistir també de forma gratuïta a la representació de l'espectacle de titelles “Companys de barri” de ECOM. L’obra protagonitzada per cinc nois que representen part de la diversitat amb la que ens podem trobar al nostre barri: un noi que va amb cadira de rodes o un altre de cec; una noia amb la Síndrome de Down; un noi de color. Tots ells parlen de les seves particularitats i volen escoltar els dubtes dels nens, la seva curiositat i aclarir algunes idees errònies, perquè saben que si els coneixen serà més fàcil que es relacionin amb ells, que col·laborin o siguin veritables amics. L’obre està adreçada a alumnes de cicles mitjà i superior (entre els 8 i els 12 anys).

Per últim, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma, a les 18:30 es farà una recepció institucional adreçada als representants de totes aquelles entitats de la Taula de Treball de Persones amb Discapacitat de Santa Coloma de Gramenet. La Taula és un espai de reflexió i consens, integrada per varies entitats de la ciutat dedicades a l’àmbit de les persones amb discapacitat psíquica, física o sensorial, i que forma part del sistema de participació ciutadana municipal per poder fer aportacions en la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i dels seus familiars.