ECOM participa a la jornada ‘Un món laboral per a tots’

Organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (concretament pel Grup de treball de Psicologia i Discapacitat de la Secció de la Psicologia de la Intervenció Social), a l’Espai Josep Bota (Recinte Fabra i Coats de Barcelona) el dia 29 d’abril al matí. Hi participà, entre d’altres persones expertes i membres d’entitats, Antonio Guillén, president de la Federació ECOM.

Aquesta jornada, plantejada com una formació, busca, d’una banda, crear un espai per a la reflexió i la reivindicació de la necessitat d'avançar cap a un món laboral regit pel principi de normalització i d'igualtat d'oportunitats, encaminat a abolir la discriminació i l'exclusió de les persones amb diversitat funcional.
També vol ser una oportunitat per donar visibilitat a projectes empresarials innovadors.

En la primera taula, en la qual participa Antonio Guillen, que a més de ser president d’ECOM ho és del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat COCARMI, es presenta una visió global sobre la realitat del món laboral de les persones amb discapacitat o diversitat funcional. Tant des de la dimensió quantitativa, és a dir amb xifres, com també des de l'ètica i la vessant més legal -perquè les polítiques responguin i s'adeqüin al que es diu en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat-.

La segona taula aborda allò que es fa amb criteris inclusius i de paritat de drets i es presenten algunes iniciatives innovadores que obren nous àmbits en el treball per i amb les persones amb discapacitat o diversitat funcional i, per tant, busquen donar resposta a una realitat que clama per justícia i igualtat.

Finalment, en la taula "En primera persona" s'aborda la qüestió des de la vivència personal de persones amb diversitat funcional i les seves llums i ombres a l'hora d’inserir-se al món laboral.

És un acte gratuït, per al qual cal inscripció prèvia -a través del web del Col·legi, que us indiquem a la banda dreta d'aquesta pàgina.