El polígon Els Bellots de Terrassa fomenta l’ocupació contra l’exclusió social, en col·laboració amb el programa INCORPORA i ECOM

La Junta de Conservació del polígon industrial Els Bellots, de Terrassa, s’ha sumat al programa INCORPORA, el programa d’integració laboral de l’obra social ‘La Caixa’, amb el qual la Fundació Privada ECOM col·labora en aquest territori. El passat dimarts 14 de juliol, es va signar un conveni de col·laboració entre la Junta de Conservació del polígon industrial Els Bellots, representada pel seu president Jordi Vilar; el centre d’empreses de CaixaBanc a Terrassa, representat pel seu director Àlex Brunet; i la Fundació Privada ECOM, representada per la seva gerent Marta Obdulia.
La ferma aposta de les empreses associades en el polígon Els Bellots per les accions de responsabilitat social corporativa ha estat un factor decisiu en aquesta aliança.
L’acord signat el passat 14 de juliol té com a objectiu afavorir, a través de polítiques i accions concretes una major incorporació al món laboral dels col·lectius amb més dificultats per trobar una feina, amb joves en situació de vulnerabilitat, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, immigrants i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. El programa INCORPORA, i concretament ECOM, com a entitat col·laboradora d’aquest programa, s’encarregarà de la preselecció de candidats, el seguiment del seu procés de formació i de l’acompanyament i suport en l’adaptació al treball.

El programa INCORPORA de ‘La Caixa’ a Terrassa compta amb la col•laboració de quatre entitats: la Fundació Privada ECOM, l’associació Alba, Cáritas Diocesana i Creu Roja. Gràcies a l’actuació d’aquestes quatre entitats el 2014 es va aconseguir la inserció laboral de 132 persones en risc d’exclusió social, de les 573 que van ser ateses. També durant el 2014, van visitar un total de 326 empreses, 154 de les quals eren nous contactes.