Àvies i avis amb néts amb discapacitat, recull d'experiències per compartir i aprendre

Nexe Fundació, entitat federada a ECOM, han editat el Manual d'Orientació AVIS I ÀVIES AMB NÉTS AMB DISCAPACITAT. UN SUPORT FONAMENTAL PER A TOTA LA FAMÍLIA.

Ja fa uns anys que a Nexe Fundació mantenen una estreta relació amb els avis i àvies de l’entitat perquè consideren que si donen suport a la xarxa natural de la família, estan donant suport als pares i per tant, als infants amb discapacitat als que atenen. El Manual “AVIS I ÀVIES AMB NÉTS AMB DISCAPACITAT” és el resultat d’aquests anys de relació.

La voluntat d’aquest Manual és que sigui d’utilitat per a tots aquells avis i àvies que no pertanyen a l’entitat, que puguin sentir que la seva experiència pot ser compartida per molts d’altres. A més, el Manual vol servir com a reconeixement de la importància que tenen ells i elles dins de les famílies amb infants amb discapacitat.

Des de Nexe Fundació animen les entitats i serveis d’infants amb discapacitat que l’utilitzin i que el comparteixin.

D’on sorgeix el Manual

Des del 2011, a Nexe Fundació s’han anat trobant amb nombrosos avis i àvies que han compartit les seves preocupacions, inquietuds, il·lusions i alegries. L’any 2014, des del Centre de recursos de l’entitat van organitzar, amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, unes Jornades en què van voler destacar l’important paper que els avis i les àvies tenen a la família.

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el MSSSI, han tingut l’oportunitat de recollir per escrit tot el que han après durant aquests anys.

El Manual “AVIS I ÀVIES AMB NÉTS AMB DISCAPACITAT” es pot trobar en suport físic a Nexe Fundació i en suport digital al seu web (l'enllaç a la banda superior dreta d'aquesta pàgina).