En marxa la II fase de debat sobre el Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya, en què ECOM està participant

Ahir va començar la segona fase del Procés Participatiu del Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2010 – 2013, en què ECOM està participant activament. En aquesta segona fase està previst celebrar 8 jornades, 7 de les quals d’àmbit territorial, i 20 tallers. Segons explica el Departament de Relacions Institucionals i Participació en nota de premsa, “es aportacions dels professionals que hi participin contribuiran a la redacció del Pla estratègic de Serveis Socials”. Aquest document serà l’instrument que definirà i planificarà quins són els serveis socials que Catalunya necessita i establirà els objectius estratègics de cada peça del sistema de serveis socials per als propers quatre anys. També aportarà un nou marc de referència a les actuacions realitzades pel Departament, pels ens locals i pel sector privat en aquest camp.

Els passats mesos de juny i juliol ja va tenir lloc la primera fase de participació per redactar el Pla estratègic. Uns 600 professionals van participar en les jornades de debat que van tenir lloc arreu del país i que han permès recollir un centenar d’aportacions. El procés l’organitza el departament d’Acció Social i Ciutadania amb el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana (Interior,Relacions Institucionals i Participació).

La inauguració de la sessió, presidida per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va reunir 200 professionals de l’empresa, el tercer sector, els col·legis professionals, els sindicats i associacions de gent gran, joves i dones, entre d’altres. Tots ells van participar al llarg de la jornada, que va tenir lloc al World Trade Center de Barcelona, en diferents tallers d’on sortiran diferents propostes per incorporar-les al Pla.