Àngels Guiteras, reelegida presidenta de la Taula del Tercer Sector

Àngels Guiteras va ser reelegida la setmana passada com a presidenta de la Taula del Tercer Sector en el marc de la XXVII Assemblea General de la institució que s’ha celebrat al Palau de la Virreina de Barcelona. L’Assemblea ha escollit la nova Junta Directiva pels propers 3 anys i que estarà formada per:

Presidenta: Àngels Guiteras (FCD-Federació Catalana de Drogodependències)
Vicepresident: Francesc Pérez (COCARMI-Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat)
Vicepresident: Francesc Estellés (FEDAIA-Fed.d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i l’Adolescència)
Vicepresidenta: Montserrat Ginés (Fundació Catalana de l’Esplai)
Secretària: Teresa Crespo (ECAS - Entitats Catalanes d’Acció Social
Tresorer: Rafael Ruiz de Gauna (Fundació Pere Tarrés)
Vocal: Enric Morist (Creu Roja Catalunya)
Vocal: Sebastià Jòdar (Federació Catalana de Cooperatives de Treball- Empresa Social)
Vocal: Enric Ollé (FATEC- Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya)
Vocal: Enric Arqués (Fòrum de Salut Mental)
Vocal: Oriol Illa (MLP- Moviment Laic i Progressista)

Durant el discurs d’investidura, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras va explicar que “la nova Junta Directiva vol defensar els drets subjectius i la seva priorització, i repensar el Tercer Sector Social per enfortir-lo”. Guiteras va apostar “per posar la cohesió social com el principal objectiu de les polítiques democràtiques. Perquè la cohesió social és essencial per poder abordar, com a país, els reptes que tenim plantejats”.

“El Tercer Sector som un element de racionalitat i d’esperança per guanyar un futur de més gran progrés social, econòmic i democràtic”, va concloure Guiteras.

Àngels Guiteras Mestres, nascuda a Girona l’any 1.958. És llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona, especialista en drogodependències i diplomada en Alta Direcció d’Empreses per ESADE. Ha estat treballant en el camp social des de principis dels anys 80, assumint diferents responsabilitats. Actualment, és Gerent de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i és presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya des de el 9 de juliol de 2009.

Després de celebrar la XXVII Assemblea de la Taula del Tercer Sector, la presidenta de la institució, Àngels Guiteras i la presidenta de Tercer Sector-Illes Balears, Marta Soler van signar un conveni de col•laboració entre les dues institucions. Van concloure l’acte Dolors Rusinés, Secretària General del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i Margarita Ferrando, Directora General de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial de la de Salut, Família i Benestar Social del Govern de les Illes Balears. Van assistir a l’acte representants d’entitats socials, partits polítics i administracions, i de la societat civil.