L'Ajuntament de Barcelona facilitarà la recollida de signatures de la ILP per a la dació en pagament en els equipaments municipals de la ciutat

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una Declaració Institucional de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament. La moció s’ha aprovat a demanda del Consell de Ciutat de Barcelona. El grup promotor de la ILP està format per CCCO de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la UGT de Catalunya.

La Declaració aprovada aquest divendres en el Ple de l’Ajuntament de Barcelona conclou:

1 - Donar suport al procés de recollida de signatures d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

2 - Facilitar amb mitjans municipals el procés de recollida de signatures de l’esmentada ILP.

3 - Fer públic aquest acord de l’Ajuntament a través de les vies de comunicació ordinàries de les quals disposa el Consistori.
En relació al segon punt, el Primer Tinent d'Alcalde, Joaquim Forn es va comprometre, fa unes setmanes, davant dels representants del Consell de Ciutat, que l’Ajuntament facilitarà el procés de recollida de signatures de l’esmentada ILP per mitjà de l’habilitació de les seus de Districte i dels Centres Cívics de la ciutat com a punts en els quals els ciutadans que ho desitgin puguin fer efectiva la seva signatura durant l’horari habitual d’atenció al públic d’aquestes espais municipals.

Tal i com ja va fer públic aquest dimarts, en només dos mesos, el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament ja ha recollit 200.000 signatures per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària.

Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament –que amb l’entrega de l’habitatge es cancel•li el deute hipotecari- amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. Per primera vegada a Espanya, també es pot signar i fer-se fedatari -persones que donen fe de l’autenticitat de les signatures- de la ILP de manera online, a través del web www.quenotehipotequenlavida.org.

El termini per recollir les signatures finalitza al mes d’octubre, per això les entitats promotores de la ILP demanen a tota la ciutadania la seva implicació i la suma del màxim d'esforços per superar les 500.000 signatures abans d’aquesta data i presentar amb molta més força la nostra proposta de modificació legislativa al Congrés dels Diputats.