El SIL Barcelona d'ECOM facilita a sis persones l'accés al projecte Connecta C@pacitats

Fundació ECOM participa en el projecte Connecta C@pacitats d’accessibilitat tecnològica adreçat a persones amb diversitat funcional.

Sis persones derivades des del Servei d’Inserció Laboral (SIL) de Barcelona d’ECOM es formaran en TICs mitjançant el projecte Connecta C@pacitats que ha impulsat l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i la xarxa XIB (a la qual pertany Fundació ECOM).

Es tracta d’una proposta que té com a objectiu principal millorar les competències informàtiques i facilitar l’accés a les xarxes socials i laborals de persones amb diversitat funcional. A més, també fomenta la inclusió dels participants en els espais públics i culturals de la ciutat, com ara les Biblioteques de Barcelona.

Des del 17 de maig i durant els propers mesos, 60 persones realitzaran tallers a tres biblioteques que disposen del programa d’accessibilitat a les tecnologies per a persones amb diversitat funcional: la de Nou Barris, la Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte i la Poblenou-Manuel Arranz.

En aquests grups formatius participen persones de totes les entitats (es va limitar a un màxim 8 persones per entitat), independentment del tipus de discapacitat que tinguin reconeguda.

Fundació Ecom, a través del SIL de Barcelona, és una de les 8 entitats que integra la Xarxa XIB -per a la inserció laboral de persones amb discapacitat al mercat ordinari de treball-, des de la qual s'han impulsat aquestes formacions en Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les biblioteques. Barcelona Activa també ha donat suport al projecte amb la contractació del personal docent a través d'un pla d'ocupació municipal.