ECOM imparteix formació en atenció a la diversitat a personal Sanitari de l’alt Penedès

En la primera de les diverses formacions que es preveu programar, han participat quinze persones de personal sanitari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca del Penedès que s’han format per oferir una millor atenció a la diversitat, i desestigmatitzar les persones amb discapacitat.

Des de les àrees de Sensibilització i d’Accessibilitat d’ECOM s’aborden els diversos temes englobats en dos grans blocs de continguts: “De què parlem quan parlem de diversitat?” i “Les capacitats de les persones amb discapacitat”. Els objectius de la formació són, entre d’altres, eliminar els estereotips negatius sobre la discapacitat i les persones amb discapacitat; identificar els diferents tipus de discapacitats i saber com afecten a la persona en la seva interacció amb l’entitat/empresa; conèixer i utilitzar correctament el llenguatge; conèixer els diversos productes de suport que existeixen; incorporar criteris d’accessibilitat en les diferents tasques que es realitzen durant la jornada laboral.

La formació s’ha dut a terme entre els dies 3 i 10 de novembre, en tres jornades de quatre hores cadascuna, amb una metodologia didàctica i eminentment pràctica, amb una part teòrica i una de pràctica en cada sessió.

La iniciativa d’aquesta formació ha sorgit del propi Consorci Sanitari, que havia detectat la seva necessitat. La idea és que aquesta sigui la primera de diverses formacions adreçades a tot el personal sanitari, sobretot a metges.