Les entitats de Cerdanyola celebren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Diferents entitats que treballen en l’àmbit de les persones amb discapacitats de Cerdanyola del Vallès presenten varies propostes en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Entre elles destaquem la que tindrà lloc dissabte 29 de novembre de 10 a 13 hores al Mercat de les Fontetes: ‘Saps comprar com comprem altres persones?’. Organitzada per la Creu Roja de Cerdanyola.

També destaquem l’acte commemoratiu que organitza la Fundació Autònoma Solidària (FAS) dilluns 1 de desembre, on es presentaran reptes i avanços de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l’àmbit de la discapacitat. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de l’Autònoma a les 12:30 hores i cal confirmar l’assistència trucant al 93 581 24 85.
En aquest acte es valoraran els resultats del Pla d’Acció d’Igualtat d’Oportunitats de les Persones amb Discapacitat, presentat fa 2 anys també en el marc del Dia Mundial. També es presentaran les línies de treball desenvolupades per la UAB en aquest àmbit: s’explicarà com s’ha adaptat l’accés a la informació a través de les noves tecnologies per a les persones amb discapacitat de la comunitat universitària, es parlarà de l’experiència pilot de la figura de l’assistent personal per a persones amb discapacitat física i es presentaran els nous projectes i línies d’actuació.
A l’acte intervindran Lluís Ferrer, rector de la UAB, Mercedes Unzeta, presidenta de la FAS, i representants de la Fundación ONCE i del Departament d’Acció Social i Ciutadania, entitats que donen suport a través del PIUNE (Servei d’Atenció a la Discapacitat) a aquestes iniciatives.
Per últim, explicar-vos que el proper divendres 12 de desembre a les 21:30 es projectarà a l’Ateneu de Cerdanyola la pel·lícula “Va ser que nadie es perfecto”, dirigida per Joaquín Oristrell, escrita per Albert Espinosa, i interpretada per Santi Millán, en un paper de persona sorda, Fernando Tejero, interpretant una persona cega y por Jose Luis García Pérez, que fa de noi coix. L’acte, organitzat per les associacions Tortuga, Cerdanyola Sense Barreres i Libremetrajes s’ha constituït com a Cinefòrum, així que al finalitzar la pel·lícula s’obrirà un torn de debat basat en com tracta el film el tema de la discapacitat.