El canal de televisió per internet Discapacitat TV cerca voluntaris

L’Associació de Discapacitats Gay, entitat federada a ECOM, ha engegat recentment el projecte “Discapacitat televisió” amb la finalitat de convertir-se en el primer canal de televisió temàtic sobre la discapacitat en Internet. El canal ha estat concebut amb l'objectiu d'oferir a les persones amb discapacitat una programació a mida i diferent, on es parli sense censures i que sigui un mitjà públic de comunicació, comunitari i pluralista. Per tal d’impulsar aquest projecte, s’ha iniciat un cerca de persones voluntàries, amb i sense experiència, que vulguin participar activament en aquesta iniciativa, ja sigui col·laborant en l’edició de vídeos, en tasques periodístiques, en qüestions tècniques com control de so, il·luminació... En molts casos la participació no requerirà desplaçaments ja que algunes de les tasques es poden fer mitjançant la xarxa.

Discapacitat televisió, que té com a objectiu difondre, ensenyar i educar sobre la discapacitat i eliminar progressivament les barreres que avui en dia encara existeixen, emetrà programació en directe (en viu). El tret distintiu d’aquest canal serà que l’audiència podrà participar activament en els programes sense importar la seva ubicació geogràfica ja que la interactivitat entre el canal i els usuaris serà una realitat. La data d’inici prevista per començar a emetre una programació regular és a partir del mes de febrer de 2009 .

L’Associació de Discapacitats Gay cerca per al nou canal Discapacitat TV voluntaris per a desenvolupar les tasques següents:
- Direcció (1 voluntari/a). La tasca consisteix en dirigir en el plató a l'equip de producció i realitzar la direcció de càmeres.
- Edició de vídeo i disseny gràfic (2 voluntaris/es). La tasca consisteix en compaginar i editar el material de vídeo per muntar els diferents programes.
- Il·luminació (1 voluntari/a). La tasca consisteix en encarregar-se de la il·luminació del programa per tal que els presentadors estiguin ben il·luminats.
- So (1 voluntari/a). La tasca consisteix en col·locar els micròfons als participants, controlar el so des de la consola i “musicalitzar” la programació.
- Producció (1 voluntari/a). La tasca consisteix en contactar amb els convidats i elaborar la programació dels diferents programes.
- Assistència de producció (2 voluntaris/es). La tasca consisteix en assistir als productors en les tasques de producció com també en les tasques de producció en plató.
- Periodisme (2 voluntaris/es). La tasca consisteix en gestionar les notícies, novetats i passar-les a l'equip de producció.
- Locució (2 voluntaris/es). La tasca consisteix en agregar la veu en off als programes, realitzar les “promos” del canal, etc.
- Càmeres (3 voluntaris/es). La tasca consisteix en filmar tant en plató com en exteriors les notes i programes.
L’Associació de Discapacitats Gay ofereix als voluntaris que participin amb el nou canal Discapacitat TV:
- Possibilitat de viatjar per a realitzar exteriors.
- Reconeixement en pantalla a través dels crèdits corresponents en els programes en els que participeu, igual que en la pàgina web com part del nostre staff.
- Guanyar experiència en un mitjà de comunicació i posar en pràctica els coneixements apresos.
- Participar activament i proposar els vostres projectes.
- Horari flexible.
- Col·laborar amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat i sensibilitzar a la societat sobre les barreres que encara existeixen.
Més informació: voluntarios@discapacidadtv.com