ECOM participarà aquest diumenge a la manifestació ‘Per una Catalunya Social’, en defensa dels drets de les persones amb discapacitat física

SOTA LA PREMISSA 'SI VOLEM QUE ENS INCLOGUIN ENS HEM D'INCLOURE', ECOM APOSTA PER DEFENSAR ELS DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA AL COSTAT DE LA RESTA DE LA CIUTADANIA, COM A CIUTADANS DE CATALUNYA QUE SÓN I COM A AFECTATS PER LES INJUSTES POLÍTIQUES DELS GOVERNS

ECOM, màxim representant de les entitats i persones amb discapacitat física de Catalunya, se sumarà aquest diumenge, 6 d’abril, a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona, impulsada per diferents organitzacions socials i sindicals, emmarcades en la seva majoria en la plataforma Prou Retallades, per defensar els drets del col•lectiu a qui representa.
Les persones amb discapacitat física són un dels col•lectius més vulnerables i que més afectacions està patint per les polítiques de retallades que des de fa un temps venen aplicant el Govern espanyol i el Govern català: retallades en els ajuts i prestacions de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, en les polítiques actives d’ocupació i els ajuts als serveis d’inserció laboral, en les subvencions de suport al teixit associatiu..., nous copagaments farmacèutic i de serveis... Totes aquestes retallades, que poc a poc estan desmantellant l’estat de benestar, estan duent moltes persones amb discapacitat física a situacions de gran vulnerabilitat i estan posant en perill els drets adquirits després de molts anys d’esforços, i sobretot l’exercici d’aquests drets.
És per tot això que ECOM considera un deure per a totes les persones amb discapacitat física sortir al carrer aquest diumenge per expressar el rebuig de les polítiques actuals, que estan provocant desigualtat i retallant i anul•lant drets, i també per demanar que s’escolti la veu de la ciutadania a l’hora de construir país i a l’hora de definir polítiques.
ECOM aposta per sumar-se a aquesta mobilització perquè subscriu, en general, el manifest ‘Prioritats x una Catalunya social’ i perquè creu que cal sumar esforços de tots els col•lectius afectats i dir conjuntament ‘prou’ als qui estan governant.
Les persones amb discapacitat física volen ser tingudes en compte com part de la ciutadania i poder participar en igualtat de condicions, per això ECOM demana que s’aposti:
- per una educació inclusiva, amb els recursos necessaris, per garantir un sistema educatiu en igualtat d’oportunitats per a tothom, on totes les persones puguin assolir els objectius educatius bàsics malgrat les seves diferències.

- per millorar la situació d’ocupació del nostre país creant ocupació i lluitant contra l’atur i apostant per unes polítiques actives d’ocupació que ajudin a la incorporació al món laboral a totes les persones en igualtat d’oportunitats.

- per un servei nacional de salut totalment públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut a tothom.

- per un sistema públic de serveis socials que garanteixin el benestar de les persones i que, en el cas de les persones amb discapacitat, afavoreixin la seva autonomia personal.

- per una fiscalitat justa, en què paguin els qui més tenen, i una nova redistribució dels recursos públics, amb un nou ordre de prioritats, i en què l’atenció a les persones més vulnerables estigui garantida.

- per una administració propera a la ciutadania i participativa, que doni resposta a la necessitats dels ciutadans i les ciutadanes.

- ... i en definitiva, per un estat del benestar fort, que garanteixi uns serveis públics de qualitat i amb equitat.