ECOM ha organitzat una formació per al seu voluntariat i participarà a la Lali Jove aquest divendres 12 de febrer

14 persones, la majoria molt joves, han participat en la formació al voluntariat que s’ha impartit des d’ECOM i ajudaran a dinamitzar activitats de sensibilització en la festa juvenil i associativa dins de la programació oficial de les festes de Santa Eulàlia.

Practicar amb la cadira i el circuit per a persones invidents, així com explicacions més teòriques del que envolta la discapacitat, són les principals activitats de la formació que s’ha realitzat a ECOM per a les i els voluntaris que participaran divendres, 12 de febrer, a la dinamització de les activitats de sensibilització d’ECOM a la Lali Jove, que organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).

A la formació han assistit 14 persones, la majoria del Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona i menors d’edat. Des d’ECOM valorem molt positivament que tantes persones estiguin motivades des de joves i vulguin col•laborar com a voluntàries en una entitat.

Cal dir que en aquest centre es va fer una projecció amb col•loqui de ‘Vides Diverses’, el documental d’ECOM, que va impactar molt els i les joves, i arrel d’aquesta experiència, quan van veure la crida de voluntariat a les xarxes socials es van animar a participar.

D’entre els i les voluntàries que participaran en aquesta activitat, una d’elles és usuària del SIL –Servei d’Inserció Laboral-. En aquest sentit, és també un valor afegit del voluntariat d’ECOM que en moltes ocasions el formen persones amb alguna discapacitat, que són elles mateixes exemple i referència alhora de dinamitzar tallers de sensibilització per trencar idees preconcebudes sobre la discapacitat.

ECOM participa, juntament amb altres entitats, al Grup de Treball de Diversitat Funcional del CJB. La Lali Jove d’enguany serà la segona edició d’aquesta Festa Juvenil i Associativa, dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Serà divendres, 12 de febrer, a la Plaça de la Catedral i tindran lloc una sèrie d'activitats per a infants i joves dinamitzades pels diferents Grups de Treball del CJB. ECOM Estarem dinamitzant activitats de sensibilització entre les 17 i les 20 hores: Joc sobre rodes, Circuit a cegues i alguna altra sorpresa.