El Museu Marítim de Barcelona acollirà una exposició dirigida a donar més visibilitat al món de la discapacitat

El Museu Marítim de Barcelona acull fins al 8 de desembre l’exposició “El món fluix: dues mirades sobre la mateixa realitat”, una iniciativa de l'ONCE i de la seva fundació.
La mostra està formada per 25 obres que pertanyen bé a artistes amb algun tipus de discapacitat (física, visual, intel·lectual i malaltia mental) o a creadors que, sense tenir discapacitat, usen aquesta com tema d’inspiració. L’exposició és “polisensorial”, les seves obres es poden tocar, olorar i fins i tot escoltar, perquè “volem demostrar que l’art també pot ser accessible”.Amb això, s’aconsegueix la inclusió de les persones amb discapacitat en el mercat de l’art i donar major visibilitat a la discapacitat.
Cal assenyalar que aquesta col·lecció "versa sobre el visible i l'invisible, temàtica que ens permet explicar la realitat de les persones amb discapacitat, que seguim sent invisibles en alguns àmbits".

L’objectiu d’aquesta mostra és "visualitzar l’art fet per persones amb discapacitat o que, sense tenir discapacitat, s’han basat en ella".
La Fundació ONCE està "treballant per a promoure l’accessibilitat universal, la formació i l’ocupació", i "ara utilitzant l’art per a transmetre els nostres valors".