El Mapa d’entitats socials de Catalunya ja està en marxa

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual forma part la Confederació ECOM Catalunya, ha creat el Mapa d’Entitats Socials de Catalunya, que mostra la localització i el contacte de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions del Tercer Sector i pretén poder incorporar més entitats de l’univers social. Aquesta iniciativa forma part de la campanya ‘Tu formes part de la solució’, que convida a la ciutadania a implicar-se en la defensa dels drets socials i per una societat amb menys desigualtats.
A Catalunya existeixen avui més de 6.800 entitats socials. Ara bé, segons dades del Centre d'Estudis d'Opinió, només un 17% de la població catalana fa algun tipus de voluntariat (social, cultural, ambiental, etc).
QUÈ PERMET EL MAPA D’ENTITATS SOCIALS DE CATALUNYA?
En primer lloc, el mapa és un buscador segons municipi, comarca, col•lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.) l'àmbit d'intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.). Especificarà a més com col•laborar-hi (aportacions econòmiques, voluntariat, suport empresarial, etc.).
Les entitats que ho desitgin poden publicar les seves propostes per acollir projectes de Servei Comunitari (alumnes de 3r i 4t d'ESO) i d'APS (per a joves universitaris) o bé fins i tot propostes perquè estudiants universitaris facin les pràctiques o treballs de Fi de Grau o Màster al servei de les entitats socials.
A més del mapa, la campanya ‘Tu formes part de la solució’ compta amb un espot televisiu i falques radiofòniques que es difondran a través dels principals mitjans de comunicació (TV3, Catalunya Ràdio, Barcelona TV, 8TV, RAC1, El Punt Avui TV, XAL, Cadena Cope, Ràdio4, Ràdio Estel i TMB).