La Confederació ECOM Catalunya s'integra en PREDIF per potenciar la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física

La Confederació ECOM Catalunya s'integrarà en l'estructura de la Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (PREDIF) amb l'objectiu de consolidar la unitat d'acció en defensa dels drets de les persones amb discapacitat física.

Aquesta incorporació, aprovada per unanimitat en l'Assemblea de PREDIF celebrada aquest dimecres a Madrid, generarà un bon exemple de complementarietat en els àmbits d'especialització de cadascuna de les organitzacions. D'aquesta manera, la Plataforma tindrà plena representació a Catalunya on la Confederació ECOM tingui presència.

PREDIF i ECOM entenen que l'actual conjuntura econòmica i social requereix l'actuació conjunta de les entitats representatives del sector de la discapacitat. Només des de la unitat, el consens i l'esforç col • lectiu és possible plantar cara als desafiaments presents i futurs que amenacen la qualitat de vida de les persones amb greus discapacitats físiques.

A més es pretén donar resposta a les expectatives i necessitats d'un col • lectiu molt necessitat de serveis sociosanitaris i amb àmplies demandes pendents de ser ateses.
Per al president de Confederació ECOM Catalunya, Antonio Guillén, aquesta incorporació "pretén enfortir l'organització, tenir un paper més representatiu i convergir en programes i projectes en benefici de les persones amb discapacitat a les que representem".

Al seu torn, el president de PREDIF, Francisco J. Sardón, ha assenyalat que l'ingrés d'ECOM "vol consolidar i unir esforços dins de la Plataforma en aquests moments difícils pels que està travessant el moviment associatiu de la discapacitat".

Les dues entitats consideren que la implantació del copagament farmacèutic, la retallada en les polítiques actives d'ocupació, en les prestacions ortoprotètiques, la demora en el reconeixement de drets establerts en el Sistema Nacional d'Atenció a la Dependència i el deute de les administracions amb les organitzacions de la discapacitat fan imprescindible una resposta unitària i coordinada per part de les entitats que representen les persones amb discapacitats físiques severes.

A l'Assemblea ordinària assistir el vicepresident executiu de Fundació ONCE, Alberto Durán, que va dir que "la unitat fa part de la força i et permet fer coses amb una massa diferent de forma més eficient". "La unitat d'acció és fonamental i en el món de la discapacitat també", ha indicat.

La integració de la Confederació ECOM Catalunya en PREDIF suposa un fort impuls i enfortiment per a ambdues entitats. ECOM Catalunya és una entitat històrica d'àmplia representativitat, amb 146 associacions integrades. Té acreditada àmplia experiència i reconegut prestigi en ocupació, formació, desenvolupament i gestió de centres i serveis.
PREDIF és una entitat sense ànim de lucre, d'àmbit estatal, que representa i presta serveis a 40.000 persones amb greus discapacitats físiques. Compta amb una experiència, a través de les seves federacions membres, de més de 30 anys. El seu nucli fonamental està integrat per persones amb lesió medul•lar, representades en la Federació Nacional d'Aspaym i la Federació Coamificoa.