Trobada de la XIB amb els organismes responsables de qualitat i inspecció en el treball de la Generalitat

ECOM, COM A MEMBRE DE LA XIB, HA ASSISTIT A LA REUNIÓ, QUE HA SERVIT PER ESTABLIR PONTS DE COORDINACIÓ ENTRE EL SECTOR ASSOCIATIU I L’ADMINISTRACIÓ EN MATÈRIA D’INSERCIÓ LABORAL EN EL MERCAT ORDINARI DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

La Xarxa Barcelona d’Inclusió al Mercat Ordinari de Treball (XIB), de la qual ECOM és membre, s’ha presentat aquest 14 de noviembre al Cap de servei de Regulació d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Iñaki Zallo, i al Subdirector General d’Assistència i coordinació institucional de la Direcció General de la Inspecció de Treball de la Generalitat, Jaume Palet.

Així mateix, les persones representants de la XIB en la reunió han donat a conèixer el programa +Valors, promogut per la XIB i creat per totes les entitats que en formem part: un programa que s’adreça a les empreses per donar-los a conèixer la Xarxa i fomentar la contractació de Persones amb Discapacitat al mercat ordinari.

Des de la XIB s’ha demanat als responsables dels dos organismes de Treball que comparteixin dades i estadístiques en relació a inspecció de treball i a la gestió de mesures alternatives, i se’ls ha fet saber que la XIB està a la seva disposició per fomentar la contractació en empresa ordinària. S’ha acordat, doncs, un intercanvi mutu de dades i reunir-se cada quatre mesos per actualitzar-les i cercar possibles vies de col·laboració.

El programa +Valors es presentarà oficialment el 12 de desembre. Forma part del Pla de Treball 2016 de la XIB, juntament amb altres accions, com ara la continuació de la recerca en col·laboració amb a l'IGOP per mesurar l'impacte de la intervenció dels serveis d’inserció laboral de persones amb discapacitat en comparació amb les dades d’inserció entre les persones sense discapacitat.

Recordem que la XIB està constituïda en el marc de l'Acord ciutadà per una Barcelona inclusiva, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona.

A la fotografia:
Lola Montejo, Coordinadora de la XIB
Jèssica Celdà, ECOM
Iñaki Zallo, Cap de servei de Regulació d’Ocupació, GENCAT
Glòria Canals, Àura Fundació
Jaume Palet, Subdirector General d’Assistència i coordinació institucional de la Direcció General de la Inspecció de Treball, GENCAT
Susana Díaz, ACAPPS
Àngels García, EAL (equip d’assessorament laboral de l’Ajuntament de Barcelona)