El SIL Anoia d’ECOM donarà servei des de Masquefa a l’Anoia Sud i les comarques veïnes

La Fundació ECOM i l’Ajuntament de Masquefa van signar el mes de març un conveni de col·laboració per posar en marxa a aquest municipi un Servei d’Integració Laboral (SIL) per atendre específicament les persones amb discapacitat tant del municipi com de la resta de poblacions de l’Anoia Sud o de les comarques veïnes que ho requereixin. D’aquesta manera, les persones amb discapacitat de Masquefa i les poblacions veïnes ja no hauran de desplaçar-se expressament fins a Igualada (en el cas de l’Anoia) o fins a Molins de Rei (en el cas del Baix Llobregat Nord) per a ser atesos.

El Servei d’Integració Laboral d’ECOM, en col•laboració amb l’Ajuntament de Masquefa, iniciarà la seva activitat aquest dijous, 22 d’abril, des de la seu del Centre Tecnològic Comunitari (CTC), situada a l’avinguda Catalunya, 60, de Masquefa. A partir del maig, aquest servei atendrà els usuaris i usuàries cada tercer dijous de mes, de 9h a 15h. Per ser atès, és necessari sol·licitar hora prèvia trucant al 93 772 78 28. En funció de les sol·licituds rebudes, el servei podria ampliar-se.

L’objectiu d’aquest nou servei és ajudar les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui psíquica, física o sensorial, a trobar feina i vetllar per la seva inserció en el món del treball. Els tècnics del Servei d’Integració Laboral, contractats per la Fundació ECOM, realitzaran tasques de valoració professional, orientació, suport a la recerca d’ocupació i seguiment dels processos de selecció i inserció laboral de les persones amb discapacitat.

El Centre Tecnològic Comunitari, espai cedit per l’Ajuntament de Masquefa, és un centre de recent inauguració, pioner amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat psíquica, física o sensorial. Les seves instal·lacions compten amb sales per a realització d’actes, aules d’informàtica i equipaments informàtics d’última generació.