El documental ‘Vides Diverses’, al II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut

El dia 20 de novembre, el documental d’ECOM, ‘Vides Diverses’, es projectarà a l'Institut del Teatre, a les 20.30, en el marc del II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut, un espai de trobada per a artistes i professionals de diferents sectors per compartir coneixement i descobrir experiències de millora de la vida a través de l’art.
La inscripció és gratuïta i està oberta fins el dilluns, 16 de novembre.

El documental, impulsat per ECOM i realitzat per la productora New Division, visibilitza la diversitat en la societat, que és indiscutible però sovint silenciada, i defensa el dret de totes les persones a desenvolupar-se amb autonomia i decidir com volen viure.

A més, ‘Vides Diverses’ ha esdevingut una eina d’apoderament per les persones amb discapacitat física, que protagonitzen el discurs i encapçalaren la presa de decisions en el procés col·lectiu de creació. L’associació Càmeres i Acció, de fet, va dinamitzar el grup de persones d’ECOM que impulsaren el documental, tot contribuint a que el resultat transmetés allò que elles, persones amb experiència en vida independent, volien fer arribar a d’altres persones amb discapacitat, a professionals de diversos àmbits i a la societat en general.

El passi anirà seguit d’un col·loqui dinamitzat per Maria José Moya, responsable de Vida Independent d’ECOM, i Fernando Sánchez, tècnic de l’àrea, tots dos participants al documental.

Arts escèniques com a motor de canvi, transformació i cohesió

L’acte i el procés creador són instruments poderosos que afavoreixen la salut de les persones; ens permeten expresar-nos i comunicar-nos, i a més tenen valors educatius, comunitaris i socials, i contribueixen a generar benestar i augmentar la qualitat de vida. El II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades, que se celebrarà els dies 20 i 21 de novembre a l’Institut del Teatre, vol reflexionar, dialogar i compartir amb artistes i professionals de diferents sectors les experiències de millora del benestar a través de l’art. Durant els dos dies es donaran a conèixer i es debatran conjuntament aquestes experiències, en la mesura que treballen per respondre a criteris ètics i socials.

Aquest esdeveniment, que té el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Catalunya, està concebut des del convenciment que els projectes creatius èticament rigorosos són motors de canvi personal i social en ells mateixos i la constatació que els i les artistes que s’impliquen en un procés creatiu amb la comunitat es transformen ells mateixos i les persones amb qui treballen, en un aprenentatge que esdevé mutu, així com també es transforma el públic, que no és passiu.