Èxit de la jornada ‘L’impacte de la reforma laboral en el Tercer Sector Social’

Més de 120 persones van participar, el passat dia 30 de maig de 2011, en la jornada L’impacte de la reforma laboral en el Tercer Sector Social organitzada per la Confederació d’Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d’Atenció a les Persones de Catalunya (La Confederació), entitat de la qual forma part la Patronal ECOM.

L’objectiu de la jornada va ser oferir un espai de coneixement i reflexió entorn les implicacions i els reptes que planteja la reforma laboral aprovada a finals de l’any 2010 en la realitat de les organitzacions del Tercer Sector Social.

L’acte es va iniciar amb una presentació a càrrec de Xavier Puig, President de La Confederació, que va posar de relleu la trajectòria de l’organització en els seus dos primers anys de vida i la voluntat de seguir treballant per garantir el desenvolupament i la sostenibilitat del nostre sector.

A continuació, la primera taula rodona moderada pel Dr. Joaquim Serrahima, Vicepresident de La Confederació, va abordar els aspectes més tècnics de la reforma laboral des de diferents perspectives: la de l’Administració Pública a través Sra. Àngels Cuadrada, Subdirectora General de Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; la jurídica mitjançant la intervenció del Sr. Jordi Agustí, magistrat del Tribunal Suprem; i la de caràcter més acadèmic, amb Joan Coscubiela com a professor de la facultat de Dret d’Esade.

La segona taula rodona moderada per Mª Dolors de la Fuente, Vicepresidenta de la Confederació, va comptar amb les intervencions de l’Hble. Sr. Josep Mª Rañé, President del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, del Sr. Sixte Garganté, Director del Centre d'Estudis i Recerca Sindical de CCOO de Catalunya, i del Sr. Francesc José María, advocat i Vicepresident de La Confederació. Finalment, la cloenda de l’acte va anar a càrrec de la Sra. Anna Collado i el Sr. Miquel Àngel Rubert, membres de la Junta directiva de la Confederació.

Des de La Confederació se celebra l’èxit de participació de la jornada que, a més d’acollir a nombroses persones d’entitats, empreses i plataformes del Tercer Sector Social, va també comptar amb una significativa representació dels sindicats majoritaris, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i d’altres associacions empresarials del sector dels serveis socials d’atenció a les persones.